frittata przepis
Nasza kuchnia nie ma zbyt dobrej opinii. Niektórzy uważają, że jest tłusta i kaloryczna, lub wręcz... niesmaczna. Jednak już sama fraza "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska, czyli jaka? Czy kuchnia polska to klasyczny...Nasza kuchnia nie ma zbyt dobrej opinii. Niektórzy uważają, że jest tłusta i kaloryczna, lub wręcz... niesmaczna. Jednak już sama fraza "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska, czyli jaka? Czy kuchnia polska to klasyczny schabowszczak z kartoflami, podlanymi tłuszczem, z mini porcją surówki? Czy też królowa polskich zup - pomidorowa na bulionie z kostki, z koncentratem i śmietaną? Do tego vegeta, kucharek, lub maggi - mnóstwo soli, glutaminianu sodu, i Bóg wie czego jeszcze. Niestety w wielu naszych domach tak się gotuje. Jednak NIE WOLNO utożsamiać tego z kuchnią polską.
Polskie tradycyjne potrawy są dziedzictwem narodowym, częścią naszej tożsamości i kultury, naszym znakiem rozpoznawczym. Mamy bryndzę, oscypek, czy kabanosy. Mamy znane i lubiane pierogi, pyszny barszcz czerwony, czy też bigos.
Absolutnie nie należy się tego wstydzić! Oprócz "klasyków" jest też sporo nieodkrytych jeszcze kart naszej kulinarnej historii. Dorze byłoby trochę odczarować naszą kuchnię.
Na ten temat napisali także na przepis na frittatę
Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: omlet przepis - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
Więcej informacji także tutaj przepis na frittatę
Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
Nasza kuchnia nie ma zbyt dobrej opinii. Niektórzy uważają, że jest tłusta i kaloryczna, lub wręcz... niesmaczna. Jednak już sama fraza "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska, czyli jaka? Czy kuchnia polska to klasyczny...Nasza kuchnia nie ma zbyt dobrej opinii. Niektórzy uważają, że jest tłusta i kaloryczna, lub wręcz... niesmaczna. Jednak już sama fraza "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska, czyli jaka? Czy kuchnia polska to klasyczny schabowszczak z kartoflami, podlanymi tłuszczem, z mini porcją surówki? Czy też królowa polskich zup - pomidorowa na bulionie z kostki, z koncentratem i śmietaną? Do tego vegeta, kucharek, lub maggi - mnóstwo soli, glutaminianu sodu, i Bóg wie czego jeszcze. Niestety w wielu naszych domach tak się gotuje. Jednak NIE WOLNO utożsamiać tego z kuchnią polską.
Polskie tradycyjne potrawy są dziedzictwem narodowym, częścią naszej tożsamości i kultury, naszym znakiem rozpoznawczym. Mamy bryndzę, oscypek, czy kabanosy. Mamy znane i lubiane pierogi, pyszny barszcz czerwony, czy też bigos.
Absolutnie nie należy się tego wstydzić! Oprócz "klasyków" jest też sporo nieodkrytych jeszcze kart naszej kulinarnej historii. Dorze byłoby trochę odczarować naszą kuchnię.
Na ten temat napisali także na przepis na frittatę
Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: omlet przepis - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
Więcej informacji także tutaj przepis na frittatę
Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.